1 Nisan 2019 Pazartesi - 16:07

Milletvekilliğinden belediye başkanlığına geçtiler

Resmi olmayan sonuçlara göre yerel seçim yarışına TBMMden katılan 19 milletvekilinden 5i seçilerek belediye başkanı oldu.

Milletvekilliğinden belediye başkanlığına geçtiler

AK Partiden 3, CHPden 5, HDPden 8, İYİ Partiden 2, bağımsız olarak da 1 milletvekili, yerel seçimlere katıldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre CHPden 2 ve HDPden 3 milletvekili, belediye başkanlıklarını kazandı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan yine aynı ilden belediye başkanı seçildi.

İzmit Belediye başkanlığına seçilen CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, burada yine bir kadın adayla yarıştı. Eski AK Parti Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül ile başa baş bir mücadele yürüten Hürriyet, ipi göğüsleyen isim oldu.

HDPden ise Diyarbakır Milletvekili Adnan Selçuk Mızraklı Diyarbakırdan, Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan Vandan, Kars Milletvekili Ayhan Bilgen Karstan belediye başkanı seçildi.

İzmir Milletvekili Binali Yıldırım AK Partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki AK Partinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Mustafa Savaş AK Partinin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçimlere girmişti.

CHPden ise Bursa Milletvekili Erkan Aydın Osmangazi Belediye Başkan adayı, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı, Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel Ordu Belediye Başkan adayı olarak girdiği yarışı kaybetti.

HDPden kazanan 3 milletvekili dışında kalan 5 isim ise sandıktan çıkamadı. Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy Bingölden, İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm Kocaeliden, İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu Balıkesirden, İstanbul Milletvekili Hüda Kaya İstanbul Bağcılardan, Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Ankara Çankayadan yarıştığı belediye başkanlıklarını kaybetti.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ve Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta da girdikleri seçim bölgelerinde belediye başkanlıkları yarışından galibiyetle çıkamadı.

GENEL KURULUN BİLGİSİNE SUNULACAK

Seçilen milletvekilleri, seçim sonuçlarının kendilerine tebliğinden itibaren 15 günde tercihte bulunacaklar. Belediye başkanlığını tercih etmeleri halinde, milletvekillikleri sona erecek ve Genel Kurulun bilgisine sunulacak.

CHPnin TBMMdeki sandalye sayısı 140a, HDPnin sandalye sayısı ise 62ye düşmüş olacak.

 
Emekliye Çifte Zam Geliyor
 
Erken Evredeki Meme, Bağırsak, Rahim Ağzı Kanserleri Tedavi Edilebiliyor"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emekliye Çifte Zam Geliyor
12 milyondan fazla emekli bu yaz iki ayrı ikramiye ile 2 bin lirayı hesabında ...
Karate Milli Takımımız tarih yazdı!
İspanya’daki 54. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’na 18 ...
CHPye Geçen 10 Belediyede Asgari Ücretli Çalışanlara 180 Lira Zam Yapılacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerin olduğu bütün ...
 
Japonyadan Türkiye kararı! Listeden çıkardılar
Türk Dışişleri, "Japonyada yabancı işçi kabul edilmeyecek ülkeler listesinden ...
Kusurlu Mal Satan Tazminat Ödeyecek
Ticaret Bakanlığı ürün güvenliği yasası hazırladı. Kusurlu mal satan imalatçı ...
HAK-İŞ Başkanı: Türkiye artık kendi gündemine dönmeli
HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Arslan, "Yerel seçimlerin ötesinde ...
 
Muharrem İnceden Yerel Seçim Sonuçlarıyla İlgili İlk Değerlendirme Geldi
CHP’li Muharrem İnce, yerel seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada, Cumhuriyet ...
Azerbaycan’dan özel tatbikat
Azerbaycan Hava Savunma Birlikleri taktiksel ve özel tatbikatlar gerçekleştirdi.
Binali Yıldırım: İptal oylar sonucu değiştirebilir
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK ...
 
Güçlü Sesi ve Güzelliğiyle Tahtın Tek Sahibesi: Deniz Tan
Müzik
Güçlü Sesi ve Güzelliğiyle Tahtın Tek Sahibesi: Deniz Tan
Pamuk Pars'tan Sosyal Medya Paylaşımı
Magazin
Pamuk Pars'tan Sosyal Medya Paylaşımı
Sercan Mir'den Yeni Klip
Magazin
Sercan Mir'den Yeni Klip
Kasım Alper Özdemir’den Çad’a Uzanan İyilik Eli
Yaşam
Kasım Alper Özdemir’den Çad’a Uzanan İyilik Eli
Ataşehir The Meat İstanbul’da Yalvaç Grup’un İftar Daveti: Sanat, İş ve Medya Dünyasından Seçkin İsimler Bir Araya Geldi
Magazin
Ataşehir The Meat İstanbul’da Yalvaç Grup’un İftar Daveti: Sanat, İş ve Medya Dünyasından Seçkin İsimler Bir Araya Geldi
İsmail Özen'den Yeni Hit: 'Vay Başıma Gelenler' Dijital Platformlarda!
Müzik
İsmail Özen'den Yeni Hit: "Vay Başıma Gelenler" Dijital Platformlarda!
Güzellik Dünyasında Yeni Bir Dönem: New Secret Cosmetic’ten Büyük Atılım!
Magazin
Güzellik Dünyasında Yeni Bir Dönem: New Secret Cosmetic’ten Büyük Atılım!
Pop Müziğin Yükselen Yıldızı Yeliz Akyol'dan Yeni Hit: 'Dört Duvar''
Müzik
Pop Müziğin Yükselen Yıldızı Yeliz Akyol'dan Yeni Hit: 'Dört Duvar''
Arif Selçuk, ''Yalı Çapkını'' Dizisine Cengiz Karakteriyle Renk Kattı!
Multimedya
Arif Selçuk, ''Yalı Çapkını'' Dizisine Cengiz Karakteriyle Renk Kattı!
Tyla Angelis Yeni Şubesini Beylikdüzü'nde Açıyor
Sağlık
Tyla Angelis Yeni Şubesini Beylikdüzü'nde Açıyor
Medya Nefesi
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri