Şanlıurfa Kızılay Toplum Merkezinin hazırladığı proje kapsamında, Türk ve Suriyeli öğrenciler için bisiklet turu etkinliği düzenlendi. 5 hafta boyunca devam edecek olan etkinliğe, 4-18 yaş grubunda toplam 30 öğrenci katılım sağlayacak. Etkinliğin amacı ise hem bisiklet kültürünü yaymak hem de Suriyeden gelen mültecilere geçmişte kalan olumsuz anıları unutturarak, Türk çocuklarla kaynaşmasını sağlamak.
“Amacımız Türk ve Suriyeli çocukları bir araya getirmektir”Etkinlikte farklı grup ve kültürleri bir araya getirip kaynaşmasını sağlamak istediklerini belirten Şanlıurfa Toplum Merkezi Proje Yöneticisi Gülbiz Eroğlu, “Suriyeli koruma altındaki kişiler ve Türk vatandaşların işbirliğiyle bisiklet etkinliği düzenleniyor. Etkinliğimiz beş hafta sürecek. Amacımız 4-18 yaş grubu ve farklı kültürlerden gelen grupları bir araya getirmektir. Onların hem spor yapmalarını sağlamak hem de duygularının güçlenmesini sağlamak. Bisiklet topluluğuna teşekkür ediyorum” dedi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |