‘Yerel Sanatlar’ sergisi, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından açıldı

3 Nisan 2019 Çarşamba   05:54

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, Yakın Doğu Ortaokulu Sergi Salonunda gerçekleştirilen ‘Yerel Sanatlar adlı fotoğraf sergisinin açılışına, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel, Milletvekili Hasan Taçoy, Merkez Kaymakamı Ahmet Arslan, Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim elemanları, sanatçılar ve misafirler katıldı.
 

Kıbrısın doğası ve olayların doğayı nasıl etkilediği sergileniyor

Sergiyi muhteşem görsellerden oluşan bir çalışma olarak niteleyen Prof. Dr. Fahrettin Sadıkoğlu, sanatçının Yerel Sanatlar ismini sergide metaforik anlamda kullandığını ifade ederek, sergilenen eserlerin Kıbrıs doğasını ve Kıbrıs doğasındaki olayların doğayı nasıl etkilediğini gösterdiğini söyledi.
Eğitim, sağlık, kültür ve sanatın toplumun ve ülkelerin gelişmesinde büyük önemi ile anlamı olduğunu söyleyen Sadıkoğlu, eğitim sayesinde toplumun ekonomi, sosyal kültürel ve siyasi yapısının geliştiğine vurgu yapan Sadıkoğlu, “Sekiz ay önce temelleri atılan, 6 katlı ve 20 bin metrekare alanı olan Kıbrıs Modern Sanat Müzesinin üçüncü katı inşa ediliyor. Dünyadan, özellikle Türk dili konuşan ressamların eserleri koleksiyona dahil edilmiştir. Bu eserler şu anda ikinci müzemiz olan Kıbrıs Sanat Merkezinde sergileniyor. Sadece eserlerin sergilendiği bir müze değil eğitimsel ve araştırma bakımından da gelecekte önem taşıyan bir müze olacaktır. Dünya çaplı eserlerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yapılması vatanseverliğin bir örneğidir” dedi.
Müze koleksiyonunda olan eserlerin ve gelecek olan eserlerin uluslararası platformda da değerlendirmek için üniversite yönetiminin ‘Alasya isimli bir ödül verilmesini kararlaştırdığını açıklayan Sadıkoğlu, Alasya Ödülü çerçevesinde sanatın farklı alanlarında ödüller tahsis edileceğini söylerken, kültürel ve sanatsal çalışmalarla da Kıbrıs Türkünün adının uluslararası platformda duyurulduğunu ifade ederek sözlerini noktaladı.



Sayfa Adresi: http://www.medyanefesi.com/haber/Yerel-Sanatlar-sergisi-Cumhurbaskani-Mustafa-Akinci-tarafindan-acildi/1173