SİVASda akıl damarlarında tıkanma kararı akıl ölümü gerçekleşen İlhami Gülerin (57) karaciğeri, aktarım muntazır müşterek hastaya imge oldu. Gülerin benzeri Asiye Güler eşinin hayırperver bir tanesi bulunduğunu belirtti ve "Bu iyiliğinin bitmeme etmesini, yaşamasını istedim. İnşallah güzel kişilere sağlam olur" dedi.
Evli ve 3 bebek babası SGK Suşehri Merkez Müdürü İlhami Güler, müşterek hafta önceki akıl damarının tıkanması kararı Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Durumunun ağırlaşması karşı hastanenin derin ihtimam ünitesine tahsil edilen Gülerin, evvel gün ortası saatlerinde akıl ölümü gerçekleşince ailesi organlarını bağışlamaya değişmeyen verdi. Hastanede meydana getirilen incelemelerde ise hoppadak karaciğerinin örgen nakline makul bulunduğu belirlendi. Türkiye Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezinin yönlendirmesiyle Erzurum Mustafa Kemal Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinden mevrut Doktor Öğretim Üyesi Nurhak Aksungurun kısaca 4 sayaç devam eden operasyonun peşi sıra Gülerin karaciğeri alınarak Erzuruma götürüldü.
SEVİNCE ORTAK OLMAK İSTEDİK
İlhami Gülerin oğlu Muhammet Güler, örgen bağışına özen çekerek, "Babamın evvel nısfınnehar nedeni ile akıl ölümü gerçekleşti. Biz de organlarını affetmek istedik. Biz burada üzülürken apayrı müşterek ailenin luğu peyda etmek istedik. İnşallah bu vaziyette bulunan insanoğlu çetince vaziyette bulunan hastalara araştırma görevlisi olurlar" dedi. Binlerce hastanın örgen bağışı beklediğini ve çetince vaziyette bulunduğunu anlatım fail Güler, kendisinin de 2011 senesinde organlarını bağışladığını söyledi.
İlhami Gülerin benzeri Asiye Güler ise kocasının, merhametli, hayırperver müşterek insanoğlu bulunduğunu dile getirerek, "Bu iyiliğinin bitmeme etmesini, yaşamasını istedim ve o sebepten hayrına okazyon olsun dedim. İnşallah güzel kişilere sağlam olur" diyerek konuştu.
İlhami Gülerin cenazesinin memleketi Erzincanda toprağa verileceği öğrenildi.
- Sivas Sivas, Sağlık